Антимикотичен препарат за коне IMAVEROL 100 mg

SKU:3051

Антимикотичен препарат  е синтетичен антигъбичен агент предназначение за кучета , коне , говеда.

4 налични

50.40 лв.

Количество

Сравнения

Антимикотичен препарат за коне IMAVEROL

Imaverol е синтетичен антигъбичен агент с широк спектър на действие. Лекарството е активно срещу дерматофитоза при говеда, коне и кучета, причинено от Trichophyton verrucosum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton equinum, Microsporum canis, Microsporum gypseum.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ 

Кучета , Коне , Говеда

СЪСТАВ 

В 1 ml имаверол се съдържа 100 mg енилконазол като активно вещество, а полисорбатът и сорбитановият лаурат като помощни компоненти. На външен вид това е разтвор на кехлибареножълт цвят.

Енилканазол, който е част от лекарството, е селективен инхибитор на биосинтезата на ергостерол, основният компонент на мембраната на гъбичните и дрожди клетки.

Антимикотичен препарат за кучета – IMAVEROL  води до необратими промени в клетъчните стени на гъбички и дрожди, като по този начин осигурява противогъбичен ефект. Енилконазол има ефект на фазова пара, което повишава неговата ефективност.
След локално приложение има ниска наличност на паразитите.

ДОЗИ И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ

Имаверол се прилага върху животни външно под формата на 0,2% емулсия на енилконазол. Работна емулсия на лекарството се приготвя чрез смесване на 1 част имаверол и 50 части топла вода.

Например, за да се приготви разредена работна емулсия, 100 ml имаверол се разрежда в 5 ( топла вода или 1 ) от препарата се разрежда в 50 l топла вода. Лечението се състои от 4 приложения на работеща емулсия на интервали от 3-4 дни.

ОПАКОВКА : 100 мл в тъмни стъклени бутилки и 1 литър в пластмасови бутилки.

Продукти в зоомагазин:  www.Medivet.bg

Тегло 0.200 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Антимикотичен препарат за коне IMAVEROL 100 mg“

Също може да ви хареса…