Добавки за черен дроб за кучета Hepatiale Forte Advanced 30 таб

SKU:1060

Медикамент за черният дроб за кучета и котки подпомагане на чернодробната функция или недостатъчност и заболявания

4 налични

32.30 лв.

Количество

Сравнения

Добавки за черен дроб за кучета Hepatiale Forte Advanced 30 таб

Hepatiale Forte Advanced е предназначен за кучета и котки, които се нуждаят от поддържане и възстановяване на чернодробната функция.  Особено се препоръчва при тежки случаи, състояния на хронично отравяне.

Съставки:

Аспартат L-орнитин, соев лецитин (като източник на фосфолипиди), магнезиев стеарат, метионин под формата на S-аденозилметионин 200 mg, екстракт от семена от млечен трън 50 mg, цинков оксид 12,5 mg.

Орнитинът  регулира цикъла на уреята при котки и кучета. Той играе значителна роля за превръщането на амоняка, генериран по време на разграждането на аминокиселини в урея. Намалява токсичността на амоняка. Това е особено важно за котките, тъй като аминокиселините участват в тялото им в процеса на производство на енергия, а процесите на дезаминиране са силно енергоемки. Орнитинът се препоръчва за котки с диагностицирана или подозирана чернодробна енцефалопатия, както и за продължително гладуване.

S-аденозил-метионин (SAM)  е ендогенно вещество. Концентрацията му намалява по време на много чернодробни заболявания. SAM участва в редица метаболитни процеси, но играе най-важната роля в реакцията на трансметилиране или пренасянето на -CH3 групата, необходима за синтеза на мембранни фосфолипиди. В допълнение, SAM активно участва в транссулфационните реакции, необходими за синтеза в черния дроб глутатион, естествен. антиоксидант и аминопропилация, който синтезира полиамини при стимулиране синтеза на ДНК, протеини и протеогликани, необходими за растежа и регенерацията на чернодробните клетки. Особено се препоръчва като допълнително лечение за токсично отравяне на черния дроб и застоя на жлъчката. Може да се използва при продължителна употреба на стероиди и след отравяне с парацетамол при котки.

Фосфолипидите са необходими за пролиферацията и диференциацията на чернодробните клетки. Те инхибират процеса на фиброза на чернодробната тъкан, като намаляват производството на колаген, а също така ускоряват разграждането на ензима. Колагеназите на фосфолипидите, в допълнение към жлъчната киселина, играят важна роля в храносмилането на мазнините и усвояването на разтворените в нея витамини.

Съдържа  екстракт от млечен трън  като  активна съставка в  силимарин  или група от 4 флавонолигнана – силибин, силидиамин, силикристин и изосилибинин. Най-високата биологична активност на силибин. Основният механизъм на действие на силимарина в черния дроб е антиоксидантно и противовъзпалително действие ,  постигнато  чрез инхибиране на активността на окисляване на  липидите и синтеза на левкотриени. Той  може да действа и като холеретично и защитно средство в случай на отравяне.

Силимариновото съединение е безопасно и по-малко токсично, препоръчва се при отравяне и хронично възпаление на черния дроб.Активирането на фосфолипиди чрез силибинин има особено мощен защитен ефект върху черния дроб.

Дозировка :

    • кучета – 1 таблетка на 10 кг телесно тегло

Преди или с храна,  цели или нарязани. Ако дневната доза включва въвеждането на няколко таблетки, може да бъде разделена на 2-3 порции.

Животното трябва да има постоянен достъп до прясна вода.

Опаковка: 30 таблетки.

Вижте още продукти в нашият зоомагазин:  www.Medivet.bg

Тегло 0.050 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Добавки за черен дроб за кучета Hepatiale Forte Advanced 30 таб“

Също може да ви хареса…