Гел венци за кучета Stomodine LP

SKU:1021

Гел венци за кучета  е препарат за устна хигиена които намалява кървенето и възпалението на венците. Прогресивното натрупване на зъбна плака води до поява на възпалителни заболявания на устната кухина. За тяхната превенция е необходимо прилагане на подходяща хранителна диета и коригиране на дневната орална хигиена.

3 налични

 13.00

Количество
Сравнения

Гел венци за кучета Stomodine LP

 

Показания:

гелът за венци с шафраново масло, хлорхексидини TRIS-EDTA e предназначен за хигиена на устната кухина при кучета  и за борба с лошия дъх.Може да се прилага дълъг период от време.

Противоказания:

при чувствителност към някои от съставките на продукта;

Предимства:

прогресивното натрупване на зъбна плака води до поява на възпалителни заболявания на устната кухина. За тяхната превенция е необходимо прилагане на подходяща хранителна диета и коригиране на дневната орална хигиена.

 

Начин на употреба:

Разклатете флакона преди употреба. Нанесете от гела 1-2 пъти на ден по повърхността на венците според инструкциите на вашия ветеринарен лекар. Избягвайте прилагането на Stomodine LP около периода на хранене.

Халитоза,  причинена от натрупване  на зъбна  плака, зъбен  камък и възпаление  на венците, трябва незабавно да получи адекватна ветеринарна помощ.

Първа стъпка при лечение на общи заболявания на устната кухина е цялостно почистване на зъбите и внимателно полиране на зъбния емайл.

След това, отговорност на собственика на домашния любимец е да извършва ежедневно перорално процедури по почистване и поддържане на устна хигиена.

Хлорхексидинът е бактериостатичен антисептик, който ефективно се бори срещу няколко вида гъбички, бактерии и вируси,и обикновено се прилага за предотвратяване образуването на зъбна плака при хора.

Използването на хлорхексидин редуцира случаите на кървене на венците в сравнение с използването на паста  за  зъби самостоятелно.За  съжаление,  до  този  момент,неприятният вкус на хлорхексидинин и необходимостта от по -продължителен контакт с възпалената тъкан е ограничавал използването му във ветеринарната практика.

Иновативният гел STOMODINE LP е различен, една стъпка напред. Неговата формула комбинира приятен вкус с консистенция, която го прави лесен за прилагане и гарантира образуване на защитен филм по устната  лигавица.

Хлорхексидинът  се  комбинира  отлично  с шафрановото  масло,  източник  на противовъзпалителни Омега3  и  Омега6 мастни  миселини,  за да  бъде  още  по -ефективен.

Гелът STOMODINE LP е отлично  помощно  средство  при традиционните хирургически  процедури и медикаментозна терапия в случаи на:

-Комплекс гингивит/хроничен стоматит при котки;Feline odontoclastic resorption lesion(FORL);

-Лезии в устна кухина, причинени от вируса на котешки ринотрахеит(FVR);Комплексен  кучешки или котешки еозинофилен гранулом;Капки за уши за възрастни кучета Clorexyderm OTOКапки за уши за възрастни кучета Clorexyderm OTOГентамицин за кучета GENTACULIN

-По времена различните етапи на пародонталните заболявания, след отстраняване на зъбен камък и орална хирургия;.

Приложение:

Гелът STOMODINE LP обикновено се прилага 2 пъти дневно в продължение на една седмица след операцията на устната кухина, за да се инхибира образуването на зъбна плака, докато тъканите регенерират.

След това нормалната ежедневна хигиена на зъбите може да бъде възобновена. При тежки случаи, STOMODINE LP може да се прилага за  по –дълъг период от време или циклично.

Препоръчителна  е употребата на STOMODINE LР за  подготовка  на устната  кухина за стоматологични процедури. Друго приложение на продукта е успоредно с, или дори вместо антибиотици, които винаги трябва да  се използва  само при специфично  лечение и по  препоръка  на ветеринарен лекар.

STOMODINE LP прониква по-добре и се прилага най –ефективно с помощта намека четка,придружено от лек  масаж. Ако  домашният любимец отказва ‘да сътрудничи’ или е  бил подложен на болезнена интервенция е препоръчително да намажете вътрешната част на бузите и устните като ги раздвижите с масажиращи  движения. Естествените движения  на  езика и  бузите допълнително ще гарантира,  че продуктът е добре разпределен около устната кухина.STOMODINE LP се използва при животни от всички възрасти.

Продължителната употреба на продукти, съдържащи хлорхексидин може временно да оцвети зъбите и устната лигавицас жълтеникаво-кафяв цвят.

Това по –често се случва при продукти, които съдържат по-висока концентрация на хлорхексидин.Флаконът  с  апликатор на STOMODINE LP го  прави лесен  за  използване и  лесен  за дозиране.

 

Състав:

шафраново масло 4% Хлорхексидиндиглюконат, Tris-EDTA,глицерин, целулоза, поливинилпиролидон, дейонизирана вода;

Опаковка:50мл

Вижте още продукти в нашият зоомагазин :  www.Medivet.bg

Тегло 0.200 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Гел венци за кучета Stomodine LP“

Също може да ви хареса…