Какво трябва да знаем

за обезпаразитяването на домашния любимец?!

Нека започнем темата...

Настъпват летните месеци…

Вече сме писали на тази тема, но в началото на лятото тя е много актуална!

Редовното обезпаразитяване – както вътрешно, така и външно, на вашия любимец е от изключителна важност. Това е пряко свързано, както със здравето на вашето куче или коте, така и с вашето собствено.

Честота на прилагане на препарати

Честотата на прилагане трябва да е съобразена с паразитния натиск. В началото на пролетта е размножителният сезон на кърлежите, които са активни през пролетно-есенния период. Редовното прилагане на препарати за вътрешна и външна употреба или комбинирано прилагани препарати при домашни кучета и котки ще доведат до надеждна защита. Преносители на опасни заразни заболявания са кърлежи, бълхи и комари.

Свържи се с нас

Външно обезпаразитяване

В зависимост от сезона се прилагат различни препарати. През по-топлите месеци домашният ви любимец има нужда от по-често обезпаразитяване, възможно е дори да се комбинират два препарата за по-ефективна защита.

Препаратите за вътрешно обезпаразитяване се прилагат целогодишно! Интервалите се определят според препарата.

Веселин Канев

Ветеринарна клиника Медивет, Ямбол

Nonummy nibh euismod tincidunt laoreet dolore magna aliquam dolor sit amet elit diam nonummy erat volutpat.

Daisy Morgan

Digital Officer

Lorem ipsum dolor sit amet adipiscing elit diam nonummy nibh euismod tincidunt laoreet dolore magna aliquam dolor sit amet elit diam nonummy erat volutpat.

Betty Hill

Social Media

Nonummy nibh euismod tincidunt laoreet dolore magna aliquam dolor sit amet elit diam nonummy erat volutpat.

Robert Junior

CEO and Founder

Ветеринарна клиника Медивет

За щастие вече има голямо разнообразие на препарати за външно обезпаразитяване – каишки, ампули за обезпаразитяване, пудри, препарати за изкъпване и най-актуалните таблетки. Последните са и най-широко спектърни.

Магазин контакти
При малките породи

Какво е важно?

При малките любимци трябва да се използват препарати, които са съобразени с тяхната възраст! Имайте в предвид, че някои препарати не са подходящи за всички породи.

Адекватна грижа
За вашият любимец

За да приложите адекватна грижа за вашия домашен любимец обезпаразитяването трябва да се извършва от ветеринар. Закупувайте препарати след консултация с ветеринарен лекар! Екипът на МедиВет е на ваше разположение за консултации и въпроси!

karsten winegeart 5PVXkqt2s9k unsplash

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button