Капки за обезпаразитяване на зайци до 8кг ADVANTAGE

SKU:3062

Капки за обезпаразитяване на зайци до 8кг за профилактика и лечение за опаразитяване на бълхи , кърлежи чрез външно обезпаразитяване.

 

4 налични

42.80 лв.

Количество

Сравнения

Капки за обезпаразитяване на зайци до 8кг ADVANTAGE

Капки за външно обезпаразитяване на зайци с тегло до 8 кг.

АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА:
Адвентидж за котки и декоративни зайци съдържа: 10 % imidacloprid.
Всяка еднократна доза (пипета) Адвентидж съдържа:
Адвентидж® заголеми котки и декоративни зайци (> 4-8 кг) 0,8 мл 80 мг Imidacloprid  0,1 % butylhydroxytoluene ((Ph Eur)(антиоксидант)

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ:
За профилактика и лечение при опаразитяване с бълхи при котките. Препаратът може да бъде използван и като част от комплексно лечение на алергичен дерматит, причинен от бълхи. За лечение при опаразитяване с бълхи при декоративни зайци.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ 

  • Да не се прилага при неотбити котенца, ненавършили 8 седмична възраст.
  • Да не се прилага при зайци ненавършили 10 седмична възраст.
  • Да не се използва при зайци предназначени за човешка консумация.

НЕЖЕЛАНИ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ:
Продуктът е горчив на вкус и е възможна поява на слюноотделяне в случай, че животното оближе мястото на приложение непосредствено след прилагането. Това не е признак на интоксикация и изчезва в рамките на няколко минути без да се налага лечение.

СХЕМА НА ДОЗИРАНЕ 
Препоръчителната минимална доза е 10 мг/кг телесно тегло imidacloprid еквивалентно на 0,1 мл
Адвентидж за котки и декоративни зайци / кг телесно тегло.

Едно третиране предпазва от опаразитяване за период от 4 седмици, и до 1 седмица при декоративните зайци.Прието е, че съществуващите ларви в околната среда може да се появят след 6 или повече седмици след третирането, в зависимост от климатичните условия.

Поради това, понякога е необходимо лечението с Адвентидж да се комбинира с третиране на заобикалящата среда, насочено към унищожаване на целия жизнен цикъл на бълхите.

Това може да доведе до много по-бързо намаляване на популациите от бълхи.Продуктът трябва да се прилага на месечни интервали при котки и може да бъде използван и като част от комплексно лечение на алергичен дерматит, причинен от бълхи.

Продуктът остава ефективен ако животното е мокро, например при проливен дъжд. Понякога се налага повторно третиране в зависимост от нивото на опаразитеност на околната среда. В такива случаи третирайте повторно на интервали не по-къси от 1 седмица.

СЪВЕТ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ 

Начин на приложение при зайци:
Разтворете козината на тила на заека в основата на черепа докато кожата стане видима. Поставете върха на пипетата плътно да кожата и изстискайте енергично няколко пъти, за да изпразните съдържанието директно върху кожата.

Продукти в зоомагазин:  www.Medivet.bg

Тегло 0.200 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Капки за обезпаразитяване на зайци до 8кг ADVANTAGE“

Също може да ви хареса…