Лечебна пяна за козината за кучета DOUXO

SKU:1323

Лечебна пяна за козината за кучета за сърбеж и възпаление, свързани с алергични състояния.

4 налични

 17.70

Количество
Сравнения

Лечебна пяна за козината за кучета DOUXO

Употреба:

DOUXO® Calm Mousse е пяна за лечение на сърбеж и възпаление, свързани с алергични състояния. Тази формула без изплакване съдържа високо пречистени фракции от овесена каша, растителни екстракти и липиди, които спомагат за успокояване на раздразненията, овлажняват и спомагат за възстановяване на съдържанието на липидите в кожата.

Мусът е особено подходящ за котки и кучета с къса козина. Пяната може да се използва върху цялото тяло или да се прилага върху малки (локализирани) области като кожни гънки, лапи и др.

DOUXO® Calm Mousse съдържа фитофингозин, про-керамид, който помага да се възстановят естествените керамиди в кожата, които са от решаващо значение за поддържането на здравата кожа.

DOUXO® Calm Mousse е клинично доказано, че спомага за намаляване на възпалението и помага за възстановяване на кожната бариера за 5 дни.

DOUXO® Calm Shampoo и Calm Mousse протокол е клинично доказано, че значително намалява сърбежа (сърбеж) и признаците на атопичен дерматит при кучета в рамките на 3 седмици***.

Начин на употреба:

Разклатете добре преди употреба. Почистете козината и след това нанесете.

За локализирано приложение: Разпределете 1 до 2 помпи в ръката си и след това нанесете върху целевата област, втривайте в кожата, докато се проникне напълно. Не изплаквайте, оставете да изсъхне.

За цялото тяло: Поставете 1 или 2 помпи в ръката си и след това нанесете върху кожата.Втривайте с лек масаж в кожата, докато напълно проникне. Повторете толкова пъти, колкото е необходимо, за да покриете цялото тяло, като избягвате области около очите и устата. Не изплаквайте и оставете да изсъхне.

Прилагайте на всеки 3 дни в продължение на 2 до 3 седмици или според препоръките на Вашия ветеринарен лекар.

Дози :

Кучета до 5кг – 1 изпомпване на всеки 1 кг тегло

Кучета от 6 до 40 кг- 1 изпомпване на всеки 2кг тегло

Кучета над 40 кг – 1 изпомпване на всеки 3 кг тегло

Важно! При кучета с много дълъг косъм дозите могат да се завишат.

Флаконът съдържа приблизително 150 изпомпвания.

Пример: Един флакон е достатъчен за 15 приложения на куче с къс или среден косъм и с тегло 20 кг.

Ключови съставки

Фитосфингозин ХС1 0,05% (PS): открит естествено в роговия слой и някои керамиди на кожата. PS, приложен локално, може да помогне за възстановяване на кожната бариера и също така има антибактериални свойства.

Псевдофилагрин (екстракт от Saccharomyces cerevisiae): богат на глутамин синтетичен пептид, който увеличава способността на кожата да задържа вода.

Avenanthramides (avena sativa (овес) екстракт от ядки): високо пречистена фракция от колоиден овесена каша, богата на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства.

SK-Influx® V: комбинация от фитосфингозин, керамиди 1, 3 и 6, холестерол и свободни мастни киселини които овлажняват и спомагат за стимулиране на регенерирането на роговия слой.

Продуктите Douxo Calm Mousse – пяна 200мл не съдържа парабени.

Екип от пет известни ветеринарни дерматолози е постигнал значителни резултати при прилагане на следната три седмична схема за атопични кучета

Ден 1-ви : изкъпване с DOUXO® Calm Shampoo

Ден 4-ти : втриване на Douxo Calm Mousse пяна

Ден 7-ми : втриване на Douxo Calm Mousse пяна

Ден 10-ти : изкъпване с DOUXO® Calm Shampoo

Ден 13-ти:  втриване на Douxo Calm Mousse пяна

Ден 16-ти :  втриване на Douxo Calm Mousse пяна

Ден 19-ти : изкъпване с DOUXO® Calm Shampoo

Ден 22-ри : втриване на Douxo Calm Mousse пяна

Ден 25-ти : втриване на Douxo Calm Mousse пяна

(Схемата е образно представена в една от снимките в галерията на продукта)

Резултатите са били значително намаляване на степента на сърбежа и възстановяване на кожната структура и бариера. Представени са на ежегодната дерматологична конференция в Краков ( Полша) през 2015 г.

Зоомагазин : www.Medivet.bg

Тегло 0.200 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Лечебна пяна за козината за кучета DOUXO“

Също може да ви хареса…