Обезпаразитяване на котки до 4кг Advantage

SKU:1002

Обезпаразитяване на котки до 4 кг. за профилактика и лечение при обезпаразитяване на бълхи.

5 налични

 19.50

Количество
Сравнения

Обезпаразитяване на котки до 4кг Advantage

 

АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА
Адвентидж за котки  съдържа: 10 % imidacloprid.
Всяка еднократна доза (пипета) Адвентидж съдържа:
Адвентидж® заголеми котки  (> 4-8 кг) 0,8 мл 80 мг Imidacloprid 0,1 % butylhydroxytoluene ((Ph Eur)(антиоксидант)

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ
За профилактика и лечение при опаразитяване с бълхи при котките. Препаратът може да бъде използван и като част от комплексно лечение на алергичен дерматит, причинен от бълхи. За лечение при опаразитяване с бълхи.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
Да не се прилага при неотбити котенца, ненавършили 8 седмична възраст. Да не се прилага при котки ненавършили 10 седмична възраст.
Да не се използва при котки предназначени за човешка консумация.

 

НЕЖЕЛАНИ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ:
Продуктът е горчив на вкус и е възможна поява на слюноотделяне в случай, че животното оближе мястото на приложение непосредствено след прилагането. Това не е признак на интоксикация и изчезва в рамките на няколко минути без да се налага лечение.

 

СХЕМА НА ДОЗИРАНЕ 
Препоръчителната минимална доза е 10 мг/кг телесно тегло imidacloprid еквивалентно на 0,1 мл.Адвентидж за котки  / кг телесно тегло.

Едно третиране предпазва от опаразитяване за период от 4 седмици, и до 1 седмица.Прието е, че съществуващите ларви в околната среда може да се появят след 6 или повече седмици след третирането, в зависимост от климатичните условия.

Поради това, понякога е необходимо лечението с Адвентидж да се комбинира с третиране на заобикалящата среда, насочено към унищожаване на целия жизнен цикъл на бълхите.

Това може да доведе до много по-бързо намаляване на популациите от бълхи. Продуктът трябва да се прилага на месечни интервали при котки и може да бъде използван и като част от комплексно лечение на алергичен дерматит, причинен от бълхи.

Продуктът остава ефективен ако животното е мокро, например при проливен дъжд. Понякога се налага повторно третиране в зависимост от нивото на опаразитеност на околната среда. В такива случаи третирайте повторно на интервали не по-къси от 1 седмица.

 

СЪВЕТ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ
Начин на приложение при котки Разтворете козината на тила на котката в основата на черепа докато кожата стане видима. Поставете върха на пипетата плътно да кожата и изстискайте енергично няколко пъти, за да изпразните съдържанието директно върху кожата.

Начин на приложение при котки:
Разтворете козината на тила на котки в основата на черепа докато кожата стане видима. Поставете върха на пипетата плътно да кожата и изстискайте енергично няколко пъти, за да изпразните съдържанието директно върху кожата.

Advantage – Обезпаразитяване на котки и зайци до 4кг

Зоомагазин www.Medivet.bg

 

Тегло 0.3 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Обезпаразитяване на котки до 4кг Advantage“

Също може да ви хареса…