Диетична добавка за кучета и котки Enteromicro

Диетична добавка за кучета и котки Enteromicro

40.20лв.

3 налични

Описание

Диетична добавка за кучета и котки Enteromicro

Състав:

Lactobacillus acidophylus (DSM 13241) microencapsulated, Enterococcus faecium (NCIMB 10415) microencapsulated, Lactobacillus rhamnosus (DSM 7133) microencapsulated, Colostrum, Fructooligosaccharides (FOS), Mannoligosaccharides (MOS), Maltodestrins Min. CFU per tablet: 4.5 x 108 for every single bacillum, Integration (per kg): Vitamin B1 800 mg; Vitamin B2 600 mg; Vitamin B6 800 mg; Vitamin PP 10,000 mg.

 

Свойства:

МИКРОКАПСУЛИРАНИТЕ ЛАКТОБАЦИЛИ(Acidophilus, Faecium e Rhamnosus)играят много важна роля за балансиране на чревната екофлора и за подобряване на нейната имунна защита като насърчават производството на антитела и стимулират имунитета.Микрокапсулирането е процес на покритие на лиофилизираните лактобацили с двоен колоиден филм, което ги прави устойчиви от времето на производствения процес до преминаването им в интестиналния лумен. По този начин се осигурява устойчивостта им спрямо външни въздействия и се гарантира полезното им действие върху чревната микрофлора. Основната им роля е да подобрят абсорбцията на хранителни вещества, както и защитата срещу патогенните микроорганизми. Млечно киселите бактерии колонизират гастроинтестиналния апарат и балансират микрофлората винаги в полза на „полезните” бактерии. Те се прикрепват към епитела на тънките и дебелите черва и подтискат пролиферацията на патогени, отговорни за ентеритите, чрез изграждане на истинска бариера по чревната лигавица. Създава се „бариера-ефект”, известен като „конкурентно изключване”. Коластра-произведената коластра в рамките на първите 36 часа доставя важни за имунитета имуноглобулини IgG, IgA иIgM, както и по –големи количества мед, желязо, цинк и мастноразтворими витамини. Коластрата, дори и хетероложна, стимулира локалния имунитет. Говеждата коластра съдържа имунни фактори, подобни на човешките. Чрез нея се укрепва по –слабо активната имунна система и се модулират имунните отговори. Всичко това допринася за поддържане на баланса в интестиналния тракт.MOS и FOS–са пребиотици, които създават условия за растеж на наличната полезна микрофлора и потенцират действието на пробиотиците чрез подпомагане на техния растеж и развитие. Пектин е натурална субстанция с големи адсорбиращи способности. Адсорбира „излишните” течности и забавя перисталтиката на червата, като образува протективен филм върху чревната мукозна мембрана. По този начин спомага за образуването на компактни фекалии.Дестрин е с енергийни възможности и показания за прилагане при домашни любимци с интестинални увреждания.Витамини–винаги полезни в случаи на увреждане на стомашно –чревния тракт.

 

Показания:

-Гастроентерити, причинени от храна, бактерии или вируси;

-Третиране с медикаменти -дисбасктериоза;

-Стрес в резултат на: промяна на дома, режим на хранене, околна среда, бременност или в резултат на лов, състезания, залежаване;

-Интестинални паразити, които променят чревния баланс;

-За стимулиране имунитета на реконвалесцентни домашни любимци;

 

Дозировка:

Кучета: 1 таблетка на всеки 10 кг. тегло Котки: ½ на всеки 5 кг. тегло.

Предозирането на продукта не е свързано със странични ефекти.

Опаковка 32 бр таблетки.

Допълнителна информация

Тегло0.2 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Диетична добавка за кучета и котки Enteromicro“