Противопаразитни таблетки за кучета Drontal plus

Противопаразитни таблетки за кучета Drontal plus

422.10лв. с включено ДДС

4 налични

Код: 1252 Категория:

Описание

Противопаразитни таблетки за кучета Drontal plus – 102 таб.

Активни субстанции: Febantel -150 мг, pyrantel embonate – 144 мг, praziquantel -50 мг
Помощни вещества: царевично нишесте, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, повидон, магнезиев стеарат, натриев лаурил сулфат, колоиден силициев диоксид анхидрит, изкуствен овкусител с вкус на телешко.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ:
За лечение на смесени паразитни инвазии, причинени от кръгли и плоски червеи и Giardia spp.
Кръгли червеи:
Аскариди: Toxocara canis, Toxascaris leonina
Анкилостоми: Uncinaria Stenocephala, Ancylostoma caninum
Трихуриди: Trichuris vulpis
Тении: Echinoccocus granulosus Echinoccocus multilocularis Dypylidium caninum, Taenia spp.; Multiceps multiceps; Mesocestoides spp.

ДОЗИРОВКА И МЕТОД НА ПРИЛОЖЕНИЕ:
Препоръчителната доза е 15 мг febantel, 14,4 мг pyrantel embonate и 5 мг praziquantel / кг телесно тегло. Това съответства на 1 таблетка Drontal Plus tablets (flavour) for dogs на 10 кг телесно тегло.

СЪВЕТИ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ:
Перорално приложение.
Таблетките могат да се дават самостоятелно или с храната. Не е необходимо гладуване преди и след приложението. Препоръчва се приема на медикамента непосредствено преди хранене. Поради приятния вкус, кучетата обикновено изяждат таблетките.

Продължителност на лечението:
Опаразитяване с нематоди и цестоди: за рутинен контрол на паразитозите при възрастни кучета е необходимо прилагане на веднъж на 3 месеца. За рутинно лечение се препоръчва една единствена доза. В случаи на тежко опаразитяване с кръгли червей се препоръчва повторно приложение след 14 дни.

При малки кученца лечението трябва да започне на двуседмична възраст и да се повтаря на всеки 2 седмици, до навършване на 12 седмична възраст с подходящ антихелминтен продукт (напр. Drontal Puppy). След което трябва да бъдат третирани през 3 месечни интервали. Препоръчително е през времето, когато се третират кученцата да се третират и майките.

За контрол на Toxocara, кърмещите кучки трябва да се третират на втората седмица след раждането и на всеки две седмици до отбиването.

Опаразитяване с Giardia spp. Третиране в продължение на три последователни дни.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ за Дронтал плюс/Drontal plus – 102 таблетки за кучета:
Дронтал Плюс не трябва да се използва по време на първите две трети от бременността. Да не се използва едновременно с пиперазинови производни.

НЕЖЕЛАНИ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ:
Няма известни.

Вижте още продукти в нашият онлайн магазин – https://medivet.bg/online-shop/

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Противопаразитни таблетки за кучета Drontal plus“

Също може да ви хареса…