Обезпаразитяване на кучета и котки Fypryst spray 500 мл

Обезпаразитяване на кучета и котки Fypryst spray 500 мл

64.50лв.

3 налични

Код: 1077 Категория:

Описание

Обезпаразитяване на кучета и котки Fypryst spray 500 мл

Fypryst спрей против бълхи и кърлежи за котки и кучета

Подходящ за лечение и превенция на опаразитяване с кърлежи и бълхи при котки и кучета, и като част от лечението на Алергичен Кърлежов Дерматит при котки и кучета.

Продуктът е активен срещу Ixodes spp, включително Ixodes ricinus, важен като вектор на Лаймската болест.

Продуктът контролира опаразитявания с хапещи въшки Trichodectes canis при кучета и хапещи въшки Felicola subrostratus при котки.

Продуктът е активен в продължение на 3 месеца срещу бълхи при кучета и до 2 месеца при котки, в зависимост от условията на средата.

Ефективен е срещу опаразитяване с кърлежи в продължение на 1 месец при кучета и котки, в зависимост от условията на средата.

Път на въвеждане: механична помпа спрей за външна употреба, с помпа осигуряваща 0,5 ml (100 ml бутилка) или 1,5 ml (250 ml бутилка) или 3 ml (500 ml бутилка) спрей при изпомпване.

Метод на приложение:

Напръскайте цялото тяло на животното като прилагате от разстояние приблизително 10-20 см Пръскайте в посока срещу растежа на косъма и се уверете, че цялата космена покривка на животното е навлажнена. Разрошете козината, особено при дългокосмести животни, за да може продуктът да проникне надолу до кожата.

За третиране на района на главата, и при млади или неспокойни домашни любимци, апликирането може да стане чрез напръскване на ръка с ръкавица и втриване на продукта в козината. Оставете да изсъхне от самосебе си. Не подсушавайте с кърпа.

Дозировка : С цел да се навлажни козината до кожата, в зависимост от дължината на косъма, приложете 3 до 6 ml за кг телесна маса, (7,5 до 15 mg активна субстанция на кг телесна маса) т.е 6 до 12 изпомпвания на кг телесна маса за приложение на 100 ml, или 2 до 4 изпомпвания за 250 ml, или 1 до 2 изпомпвания за приложение на 500 ml.

Състав : Формулата съдържа покриващ агент. Поради това спреят изгражда филм и прави козината лъскава. Кученца и котенца могат да бъдат безопасно третирани след двудневна възраст. Третирането на легла, килими и мека мебел с подходящи инсектициди ще помогне в намаляването на екологичният риск. Продуктът не е подходящ за директно третиране на околната среда.

СЪВЕТИ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Опаковката от 100 ml е за приблизително 8 третирания на късокосмести средно големи котки (4 кг).

Опаковката от 250 ml е за приблизително 4 третирания на късокосмести средно големи кучета (20 кг).

Опаковката от 500 ml е за приблизително 4 третирания на късокосмести големи кучета (40 кг)

При отсъствие на изследвания за безопасност, минималният интервал между третиранията е 4 седмици. За оптимална ефикасност не се препоръчва да къпете животните в продължение на два дни преди и след третирането с продукта.

Къпането или сапунисването до четири пъти за два месеца не е показало значителено влияние върху остатъчният ефект на продукта. Месечното третиране е препоръчително, когато се прилага по-често къпане.

Количество:500 мл

Вижте още продукти в нашият он-лайн магазин – https://medivet.bg/online-shop/

Допълнителна информация

Тегло0.600 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Обезпаразитяване на кучета и котки Fypryst spray 500 мл“

Също може да ви хареса…