Антимикотичен препарат Imaverol

Антимикотичен препарат Imaverol

39.60лв. с включено ДДС

10 налични

Описание

Антимикотичен препарат Imaverol

СЪСТАВ

В 1 ml имаверол се съдържа 100 mg енилконазол като активно вещество, а полисорбатът и сорбитановият лаурат като помощни компоненти. На външен вид това е разтвор на кехлибареножълт цвят.

Опаковани в 100 мл в тъмни стъклени бутилки и 1 литър в пластмасови бутилки.

Imaverol е синтетичен антигъбичен агент с широк спектър на действие. Лекарството е активно срещу дерматофитоза при говеда, коне и кучета, причинено от Trichophyton verrucosum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton equinum, Microsporum canis, Microsporum gypseum.

Енилканазол, който е част от лекарството, е селективен инхибитор на биосинтезата на ергостерол, основният компонент на мембраната на гъбичните и дрожди клетки.

То води до необратими промени в клетъчните стени на гъбички и дрожди, като по този начин осигурява противогъбичен ефект. Енилконазол има ефект на фазова пара, което повишава неговата ефективност.
След локално приложение има ниска наличност на паразитите.

ДОЗИ И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ

Имаверол се прилага върху животни външно под формата на 0,2% емулсия на енилконазол. Работна емулсия на лекарството се приготвя чрез смесване на 1 част имаверол и 50 части топла вода.

Например, за да се приготви разредена работна емулсия, 100 ml имаверол се разрежда в 5 l топла вода или 1 l от препарата се разрежда в 50 l топла вода. Лечението се състои от 4 приложения на работеща емулсия на интервали от 3-4 дни.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Антимикотичен препарат Imaverol“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *