Обезпаразитяващи пипети за котки Stronghold

Обезпаразитяващи пипети за котки Stronghold

57.90лв. с включено ДДС

3 налични

Код: 1099 Категория:

Описание

Обезпаразитяващи пипети за котки Stronghold

Stronghold spot-on обезпаразитяващи пипети за котки 2,5 – 7,5 кг/45 мг.,6%

ПОКАЗАНИЯ Котки:

1.Третиране и профилактика против опаразитяване с бълхи причинено от Ctenocephalides spp., в продължение на един месец след еднократно приложение на продукта, благодарение на въздействието му върху възрастните инсекти, ларвите и яйцата.

Продуктът действа върху яйцата 3 седмици след прилагането му. Ежемесечното третиране на бременни и кърмещи животни допринася за предпазването от опаразитяване на новородените на възраст до седем седмици. Този продукт може да се ползва като част от лечението при алергичен дерматит.

С действието си върху яйцата и ларвите допринася за ефективен контрола върху популацията от бълхите в околната среда на местата, до които животното има достъп.

2.Профилактика на дирофилариоза причинена от Dirofilaria immitis посредством ежемесечно прилагане. СТРОНГХОЛД е безопасен и може да се прилага при животни с доказана дирофилариоза. Въпреки това е препоръчително, в съответствие с добрата ветеринарна практика, всички животни на възраст от 6 месеца нагоре живеещи в страните, в които се наблюдава разпространение на тези паразити, да се изследват за наличие на възрастни дирофиларии преди да се започне третиране със СТРОНГХОЛД.

Препоръчва се също така котките да се изследват периодично за заразяване с дирофилариоза, като важна част от профилактиката срещу разпространението на заболяването, дори и при ежемесечно прилагане на Стронгхолд.

3.Продуктът не е ефикасен при възрастни D. immitis.

4.Третиране против ушни кърлежи (Otodectes cynotis).

5.Третиране против опаразитяване с въшки (Trichodectes canis);

6.Третиране против саркоптесова краста (причинена от Sarcoptes. scabiei);

7.Третиране на възрастните форми на кучешка токсокароза (Toxocara canis).

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не използвайте продукта при животни на възраст под 6 седмици.

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ

Стронгхолд 45 мг.,6%-. /Stronghold spot-on се прилага локално върху кожата в основата на врата при холката

УКАЗАНИЯ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Извадете пипетата СТРОНГХОЛД от предпазната опаковка Като държите пипетата изправена натиснете надолу капачката, за да пробиете апликатора, след което свалете капачката. Разделете козината на животното в основата на врата при холката, за да откриете малък участък кожа.

Допрете върха на пипетата СТРОНГХОЛД плътно до кожата без да масажирате. Стиснете здраво пипета, за да изпразн ите съдържанието на предвиденото място. Избягвайте контакт между продукта и пръстите Ви. Не прилагайте върху мокра козина.

Въпреки това измиването с шампоан или потапянето на животното във вода 2 или повече часа след третирането с продукта няма да повлияят на неговата ефективност.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА

Да се съхранява на недостъпни за деца места. Не съхранявайте Stronghold spot-on обезпаразитяващи пипети за котки при температура над 30° C. Съхранявайте на сухо място без да сваляте фолиото на опаковката. Да не се използва след изтичане срока на годност, посочен на опаковката.

Кутия с 3 бр. пипети

Вижте още продукти в нашият он-лайн магазин – https://medivet.bg/online-shop/

Допълнителна информация

Тегло0.200 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Обезпаразитяващи пипети за котки Stronghold“

Също може да ви хареса…