10 опасни продуктa за кучето който да избягвате

10 опасни продуктa за кучето който да избягвате

10 опасни продуктa за кучето който да избягвате

Знаете ли, че много от любимите ви продукти, които кучето ви гледа с „гладни“ очи, всъщност не просто не са полезни за него, а направо могат да са опасни!?

1. Всички течности, с изключение на вода. Кофеинът в кафето и какаото действа на кучето, както алкохолът на нас. Сладките газирани напитки повишават кръвното, водят до мускулни крампи и понижават сърдечната честота.

2. Авокадо – то съдържа токсин, който може да причини гадене, диария и да повлияе на функционирането на сърцето.

3. Сливи и праскови – Тези плодове могат да доведат до запушване на храносмилателния тракт на кучето. Прасковите съдържат цианиди, които в големи количества са опасни и за човека.

4. Райска ябълка- Семената от този екзотичен плод могат да предизвикат чревна непроходимост и ентерит.

5. Лук и чесън – Храненето с чесън и лук може да доведе до анемия и увреждане на червените кръвни клетки. Чесънът може да предизвика и дразнене на стомашно-чревния тракт.

6. Грозде – то съдържа токсин, който силно въздейства на черния дроб и бъбреците.

7. Цитрусови плодове – Цитрусите са силни алергени и могат да бъдат вредни за стомашната лигавица на кучето.

8. Шоколад – Никога не давайте шоколад на вашето куче! В допълнение към наличието на кофеин, този деликатес съдържа токсини, които причиняват повръщане, диария, и може да се отрази негативно на сърцето и нервната система.

9. Алкохол – Дори малка доза алкохол значително подтиска централната нервна система, респираторните и сърдечните функции на кучетата. Алкохолът може да предизвика тежка интоксикация (отравяне) и дори смърт.

10. Тръбни кости – Костите се превръщат в остри игли в стомаха на кучето и нараняват лигавицата на стомаха, червата, както и други.

Вижте още статии на – https://medivet.bg/blog/

Остави коментар