Изчерпан

Препарат за гастроинтестиналния тракт за кучета DIRONET

SKU:1254

Препарат за гастроинтестиналния тракт за кучета за лечение и предпазване на гастроинтестиналния тракт и също за предпазване

Не е наличен

13.00 лв.


Сравнения

Препарат за гастроинтестиналния тракт за кучета – DIRONET

За лечение и предпазване от инвазии с нематоди и цестоди на гастроинтестиналния тракт и също за предпазване от дирофилариоза

Съдържание на активната субстанция и ексципиентите:
Активни субстанции в една таблетка:
Pyrantel pamoate 150 mg
Praziquantel 50 mg
Ivermectin 0.06 mg

Видове животни, за които е предназначен ВМП:
Кучета и котки.

Терапевтични показания 

За лечение и предпазване от инвазии с нематоди и цестоди на гастроинтестиналния тракт и също за предпазване от дирофилариоза.

 

Дозировка и начин на приложение 

В случаи на цестодни и нематодни инфекции на гастроинтестиналния тракт Dironet tablets с лечебна и предпазна цел трябва да се прилагат индивидуално, перорално, еднократно при сутрешното хранене с неголямо количество храна или принудително, непосредствено на дъното на езика, с помощта на дозатор в доза от 1 таблетка на 10 kg телесна маса

. С предпазна цел трябва да се прилага на всеки три месеца и преди всяка ваксинация. За редуциране на циркулиращите микрофиларии при животните, инвазирани с Dirofilaria immitis иDirofilaria repens, продукта се прилага еднократно, веднъж в месеца.

С цел предпазване от дирофилариоза в райони с висок риск от възникване на заболяване, Dironet tablets се прилага пролетно-лятно-есенния период: веднъж преди започване на сезона на комарите (март-април), след това ежемесечно от април до октомври и за последен път един месец след края на сезона на комарите (октомври-ноември). Не се изисква специална диета и употребата на лаксативи.

 

Фармакологични особености на препарат за гастроинтестиналния тракт за кучета – DIRONET

Комбинацията от активни субстанции, включени в състава на ветеринарномедицинския продукт, осигуряват широк антихелминтен ефект на всички фази на паразитите при кучета и котки, включващи Toxocara canis,Toxocara cati, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum,Trichuris vulpis, Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis,Diphyllobothrium latum, Dipylidium caninum, Multiceps multiceps, Taenia spp. и също така ларвения стадий на развитие (микрофилария) на Dirofilaria immitis иDirofilaria repens.

Механизмът на действие на пирантел памоата се състои в блокиране на нервномускулните импулси, нарушаване пропускливостта на клетъчните мембрани и потискане на холинестеразата, което води до парализа и смърт на паразитите.

Максимална концентрация на пирантел памоата в кръвната плазма се установява на 2 до 4 час след прилагане на продукта. Пирантел памоата се отделя от тялото на животното с урината и фекалиите до 24 часа.

Механизмът на действие на празиквантел се състои в нарушаване транспорта на глюкоза и микротубулната функция на цестодите, инхибиране на фумарат редуктазната активност  и синтезата на АТФ, увеличаване на пермамбилитета на клетъчните мембрани и нарушаване на мускулната инервация.

Празиквантелът се абсорбира бързо от гастроинтестиналния тракт, максималната му концентрация в плазмата се достига за 30 до 60 минути. Празиквантелът се екскретира основно чрез урината до 24 час.

Механизмът на действие на ивермектина се състои в ефекта му върху силата на потока на хлоридните йони през мембраните на нервните и мускулните клетки на паразитите. Прицелното място на действие са глутамат чувствителните нервни канали, както и рецепторите за гама-аминомаслена киселина.

Изменението на потока на хлоридните йони нарушава предаването на нервните импулси, което води до парализа и смърт на паразитите. Максимална концентрация на ивермектин в кръвната плазма се отчита 9 часа след прилагане на продукта. Ивермектинът се екскретира от тялото чрез жлъчката, фекалиите и частично чрез урината.

 

Противопоказания, предупреждения 
Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции или към някой от ексципиентите. Да не се използва при кучета и котки на възраст под 3 седмици. Да не се използва при продуктивни животни.

 

Неблагоприятни реакции : Не са известни.

В случай на увеличена чувствителност към продукта и проява на алергични реакции, лечението трябва да бъде прекратено и на животното трябва да се приложат антихистаминови продукти  и симптоматична терапия.

Ако забележите някакво сериозно въздействие или други ефекти, вследствие от употребата на този ВМП, които не са описани в тази листовка, моля незабавно да уведомите Вашия ветеринарен лекар.

Специални предпазни мерки при употреба 

Кучетата от породите бобтейл, коли и шелти притежават висока чувствителност към макроцикличните лактони, следователно ветеринарномедицинския продукт трябва да се използва при тези породи под прякото наблюдение на лекуващия ветеринарен лекар.

Не е нужно спазването на специална диета при използването на продукта.

Специални предупреждения за всеки вид животни, за които е предназначен ВМП:
Трябва да се избягва превишаването на препоръчания период на лечение с продукта, защото това може да доведе до намаляване на неговата ефективност.

Бременност и лактация:
Проучвания при лаораторни животни не показват никакви доказателства за тератогенност, фетотоксичност или токсичност за майката. Не се прилага по време на бременност и лактация. Да не се използва при животни за разплод.

Взаимодействие с други ветеринарномедицински продукти и други форми на взаимодействие:

Dironet tablets не трябва да се използват заедно с пиперазин и продукти инхибиращи холинестеразата.

Предозиране (симптоми, спешни мерки, антидоти):

Не са наблюдавани неблагоприятни реакции в изследванията за определяне на поносимоста на продукта при кучета и котки над 3 седмична възраст при използване на доза, пет пъти по-голяма от препоръчаната.

Рискът от развитие на неблагоприятни реакции се увеличава пропорционално на увеличаването на прилаганото количество от продукта, така че животните трябва да се третират в съответствие с тяхната телесна маса и препоръчителна доза.

При предозиране могат да се наблюдават признаци като депресия, отказ на храна, саливация, раздразнение на гастроинтестиналния тракт. В тези случаи се прилага симптоматична терапия.

Несъвместимости:  Не смесвайте с друг ветеринарномедицински продукт. Да не се използва съвместно с продукти инхибиращи холинестераза.

Количество : 6 таблетки

Продукти в зоомагазин:  www.Medivet.bg

Тегло 0.200 kg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Препарат за гастроинтестиналния тракт за кучета DIRONET“

Също може да ви хареса…