Противопаразитна каишка за кучета до 8 кг. Foresto

SKU:1075

FORESTO противопаразитна каишка за кучета над 8кг. за лечение и профилактика срещу бълхи и кърлежи.

3 налични

72.60 лв.

Количество

Сравнения

Противопаразитна каишка за кучета до 8 кг. Foresto.

Съдържание на опаковката:

ФОРЕСТО S:
Сива каишка, без мирис, с дължина 38cm(12,5g), съдържа 1,25g imidacloprid и 0,56g flumethrin, като активни субстанции.Ексципиенти: титаниев диоксид (E171), железен оксид черен (E 172), дибутил адипат, пропилен гликол дикаприлокапрат, епоксидирано соево масло, стеаринова киселина, поливинилхлорид.

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

Котки:

За лечение и профилактика на опаразитяване с бълхи (Ctenocephalides felis) в продължение на 7 до 8 месеца.
Потиска развитието на ларвите на бълхите в средата, обитавана от животните в продължение на 10 седмици.

Foresto може да бъде използван, като част от терапевтичната стратегия за контрол на алергичен дерматит, причинен от бълхи (FAD).

ФОРЕСТО – Противопаразитна каишка за кучета до 8 кг.г  има постоянно акарицидно (убива) действие (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) и репелентно (предотвратява ухапване) действие срещу опаразитяване с кърлежи (Ixodes ricinus) в продължение на 8 месеца. Ефективна е срещу ларви, нимфи и възрастни кърлежи.

Кърлежите прикрепени върху котката преди началото на лечението може да не бъдат убити до 48 часа след поставянето на каишката и да останат прикрепени и видими. Поради това е препоръчително да бъдат отстранени преди поставянето. Предпазването от ново опаразитяване с кърлежи започва в рамките на два дни след поставянето на каишката.

Кучета:

За лечение (Ctenocephalides felis) и профилактика на опаразитяване с бълхи (Ctenocephalides felis, C. canis) в продължение на 7 до 8 месеца.
Потиска развитието на ларвите на бълхите в средата, обитавана от животните в продължение на 8 месеца.

Foresto може да бъде използван, като част от терапевтичната стратегия за контрол на алергичен дерматит, причинен от бълхи (FAD).

Каишката има постоянно акарицидно (убива) действие срещу опаразитяване с кърлежи (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) и репелентно (предотвратява ухапване) действие срещу опаразитяване с кърлежи (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) в продължение на 8 месеца. Ефективна е срещу ларви, нимфи и възрастни кърлежи.

Кърлежите прикрепени върху кучетo преди началото на лечението може да не бъдат убити до 48 часа след поставянето на каишката и да останат прикрепени и видими. Поради това е препоръчително да бъдат отстранени преди поставянето. Предпазването от ново опаразитяване с кърлежи започва в рамките на два дни след поставянето на каишката.

За лечение на опаразитяване с въшки (Trichodectes canis).

Продуктът осигурява индиректна защита срещу предаването на патогените Babesia canis vogeli и Ehrlichia canis от кърлежа Rhipicephalus sanguineus, чрез което намалява риска от бабезиоза и ерлихиоза при кучетата в продължение на 7 месеца.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Да не се използва при котенца под 10 седмична възраст и при кученца под 7 седмична възраст.
Да не се използва при свръхчувствителност към активните субстанции или ексципиентите.

НЕБЛАГОПРИЯТНИ РЕАКЦИИ:
Понякога може да се наблюдават леки поведенчески разстройства, които могат да бъдат съпроводени с чесане на мястото на приложение, при животни непривикнали да носят каишки, през първите няколко дни след поставянето. Уверете се, че каишката не е поставена твърде стегнато.

ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНО, МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ:
Котки и кучета; Една каишка с дължина 38см(за тегло до 8кг) или каишка с дължина 70см(за тегло над 8кг).

Прилагане върху кожата.

Една каишка се поставя около врата на едно животно. Само за външна употреба.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ за Противопаразитна кайшка Форесто:

Кърлежите ще бъдат убити и ще паднат в рамките на 24 – 48 часа след опаразитяването, без да са смукали кръв. Прикрепянето на единични кърлежи след поставяне на каишката не е напълно изключено. Поради това, предаването на заразни заболявания от кърлежи не може да бъде напълно изключено при неблагоприятни условия.
Продуктът е водоустойчив; запазва ефективността си ако животното се намокри
Поради естеството на каишката предозирането е невъзможно и не се очакват признаци на предозиране.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Двете активни субстанции се освобождават бавно и постоянно в ниски концентрации от полимерната матрична система към животните. Двете активни субстанции присъстват върху кожата и козината в акарицидни/инсектицидни концентрации през целия период на ефикасност. Активните субстанции се разпространяват от мястото на контакт върху цялата кожна повърхност.

Предозирането при видовете животни за които предназначен и серумните кинетични проучвания доказват, че imidacloprid достига системна циркулация временно, а при flumethrin не е установена. Пероралната абсорбция на двете активни субстанции няма значение за клиничната ефикасност.

Продукти в зоомагазин:  www.Medivet.bg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Противопаразитна каишка за кучета до 8 кг. Foresto“

Също може да ви хареса…