Противопаразитни хапчета за кучета Endectovet

SKU:6480

Противопаразитен продукт за кучета ви гарантират сигурна защита на Вашето куче от паразитна инфекция и реинфекция

18 налични

4.80 лв.22.20 лв.

Изчисти
Количество

Сравнения

Противопаразитен продукт за кучета Endectovet

 

ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП
Кучета.

 

ФАРМАКОЛОГИЧНИ СВОЙСТВА
Дорамектинът е молекула с ендектоцидно действие от класа на макроцикличните лактони, които имат уникален механизъм на действие.

Съединенията от този клас проявяват значителен афинитет към глутамат-зависимите хлорни канали, които се намират в нервните и мускулни клетки на безгръбначните.

Тези съединения се свързват селективно със същите канали, което предизвиква повишаване на мембранната пропускливост за хлорните йони и хиперполяризация на нервните или мускулни клетки. В резултат на това, настъпва парализа и смърт на паразитите.

Съединенията от този клас могат също да взаимодействат с други лиганд-зависими хлорни канали, такива които взаимодействат с невромедиатора GABA (гама-амино-маслена киселина). Защитната граница на съединенията от този клас се свързва с факта, че бозайниците нямат глутамат-зависими хлорни канали.

Макроцикличните лактони се понасят добре от бозайниците, тъй като притежават съвсем слаб афинитет към другите лиганд-зависими хлорни канали, които съществуват при тях и не преминават лесно хемато-мозъчната им бариера.

Дорамектинът притежава широк спектър на противопаразитно действие срещунематоди, артроподи и инсекти при кучета. Той убива микрофилариите на сърдечния нематод Dirofilaria immitis, намиращи се в периферната кръв и подкожната тъкан, като по този начин не допуска развитието на възрастни форми в организма на кучето.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ
За контрол на дирофилариоза чрез елиминиране на микрофилариите на сърдечния нематод Dirofilaria immitis.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
Продуктът е противопоказан при кученца под 1,5 месечна възраст.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП

С внимание трябва да се избягват следните практики, тъй като те увеличават риска от развитие на резистентност и в крайна сметка могат да доведат до неефективна терапия:

• Прекалено често и повтарящо се използване на антихелминтици от един и същи клас за продължителен
период от време;
• Използване на дози под препоръчваните в резултат на неточно определяне на теглото на животното,
неправилно прилагане на лекарствения продукт или некалибриране на дозиращото устройство (ако се
използва такова).

При съмнение за възникване на резистентност към антихелминтни средства трябва да се направят допълнителни изследвания чрез прилагане на подходящи методи (например, тест за редуциране на броя на яйцата във фекалиите).

В случаите, когато резултатите от тези тестове убедително доказват наличието на резистентност, трябва да се пристъпи към използване на антихелминтик, принадлежащ към друг фармакологичен клас, който има различен начин на действие.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА ЖИВОТНИТЕ ПРИ УПОТРЕБАТА НА ПРОДУКТА

Не е приложимо.

НЕБЛАГОПРИЯТНИ РЕАКЦИИ (ЧЕСТОТА И ВАЖНОСТ)
Някои кучета от породите Коли, Шелти и Бобтейл са чувствителни към авермектините, в сравнение с кучетата от другите породи, поради вродена непоносимост (идиосинкразия). При кучетата с идиосинкразна интоксикация, клиничните симптоми се изразяват в мидриаза, атаксия, слепота, депресия, обилна саливация, мускулен тремор и др.

В тези случаи, може да бъде проведено следното лечение: венозно въвеждане на електролитни  разтвори; бавно венозно въвеждане на физостигмин в доза 0,06 mg/kg м., през 12 часа; при анафилактична
реакция се прилагат антихистаминни продукти; при възбудни реакции се прилагат венозно фенобарбитал 2-4mg/kg м. или пентобарбитал 2-30 mg/kg м.; прави се промивка на стомаха със затоплена вода или заедно с активен въглен (1-5 g/kg м. в 15-30 mL вода), след 30 минути се прилагат осмотични или солеви очистителни.

 

УПОТРЕБА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ, ЛАКТАЦИЯ

Може да се прилага по време на бременност.

Състав : Doramectin

Количество: 4 таблетки

Продукти в зоомагазин:  www.Medivet.bg

Тегло 0.200 kg
Тегло на кучето :

Кучета до 5кг, Кучета до 10кг, Кучета до 50кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Противопаразитни хапчета за кучета Endectovet“