Противопаразитни пипети за кучета STRONGHOLD

SKU:6360

Противопаразитни пипети за кучета до 2.5кгза лечение , профилактика и опаразитяване на бълхи.

4 налични

 25.40 53.80

Изчисти
Количество

Сравнения

Противопаразитни пипети за кучета Stronghold

ПОКАЗАНИЯ ПРОТИВОПАРАЗИТНИ ПИПЕТИ

1.Третиране и профилактика против опаразитяване с бълхи причинено от Ctenocephalides spp., в продължение на един месец след еднократно приложение на продукта, благодарение на въздействието му върху възрастните инсекти, ларвите и яйцата.

Продуктът действа върху яйцата 3 седмици след прилагането му. Ежемесечното третиране на бременни и кърмещи животни допринася за предпазването от опаразитяване на новородените на възр аст до седем седмици.

Противопаразитни пипети за кучета  STRONGHOLD може да се ползва като част от лечението при алергичен дерматит. С действието си върху яйцата и ларвите допринася за ефективен контрола върху популацията от бълхите в околната среда на местата, до които животното има достъп.

2.Профилактика на дирофилариоза причинена от Dirofilaria immitis посредством ежемесечно прилагане. СТРОНГХОЛД е безопасен и може да се прилага при животни с доказана дирофилариоза. Въпреки това е препоръчително, в съответствие с добрата ветеринарна практика, всички животни на възраст от 6 месеца нагоре живеещи в страните, в които се наблюдава разпространение на тези паразити, да се изследват за наличие на възрастни дирофиларии преди да се започне третиране със СТРОНГХОЛД.

Препоръчва се също така кучетата да се изследват периодично за заразяване с дирофилариоза, като важна част от профилактиката срещу разпространението на заболяването, дори и при ежемесечно прилагане на Стронгхолд.

3.Продуктът не е ефикасен при възрастни D. immitis.

4.Третиране против ушн и кърлежи (Otodectes cynotis).

5.Третиране против опаразитяване с въшки (Trichodectes canis);

6.Третиране против саркоптесова краста (причинена от Sarcoptes. scabiei);

7.Третиране на възрастните форми на кучешка токсокароза (Toxocara canis).

 

УКАЗАНИЯ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Извадете пипетата СТРОНГХОЛД от предпазната опаковка. Като държите пипетата изправена натиснете надолу капачката, за да пробиете апликатора, след което свалете капачката. Разделете козината на животното в основата на врата при холката, за да откриете малък участък кожа. Допрете върха на пипетата СТРОНГХОЛД плътно до кожата без да масажирате.

Стиснете здраво пипета, за да изпразните съдържанието на предвиденото място. Избягвайте контакт между продукта и пръстите Ви. Не прилагайте върху мокра козина. Въпреки това из миването с шампоан или потапянето на животното във вода 2 или повече часа след третирането с продукта няма да повлияят на неговата ефективност.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА

Да се съхранява на недостъпни за деца места. Не съхранявайте при температура над 30° C. Съхранявайте на сухо място без да сваляте фолиото на опаковката. Да не се използва след изтичане срока на годност, посочен на опаковката.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не използвайте продукта при животни на възраст под 6 седмици.

 

ДОЗИРОВКА ПРОТИВОПАРАЗИТНИ ПИПЕТИ НА STRONGHOLD 

STRONGHOLD 15 мг.,6%-ЗА КУЧЕТА  до 2,5 кг.  се прилага локално върху кожата в основата на врата при холката.

STRONGHOLD 30 мг.,12%-ЗА КУЧЕТА от 2,5 – 5 кг. се прилага локално върху кожата в основата на врата при холката.

STRONGHOLD 60 мг.,6%-ЗА КУЧЕТА от 5 – 10 кг. се прилага локално върху кожата в основата на врата при холката.

STRONGHOLD 120 мг.,12%-ЗА КУЧЕТА  от 10 – 20 кг. се прилага локално върху кожата в основата на врата при холката.

STRONGHOLD 240 мг.,12%-ЗА КУЧЕТА от 20 – 40 кг. се прилага локално върху кожата в основата на врата при холката.

STRONGHOLD 360 мг.,12%-ЗА КУЧЕТА от 40 – 60 кг. STRONGHOLD се прилага локално върху кожата в основата на врата при холката.

 

Кутия с 3 бр. пипети.

Зоомагазин:  www.Medivet.bg

Тегло 0.100 kg
Тегло на кучето :

Кучета от 0 -2.5 кг., Кучета от 2-5 кг., Кучета от 5-10 кг., Кучета от 10-20 кг., Кучета от 20-40 кг., Кучета от 40-60 кг.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Противопаразитни пипети за кучета STRONGHOLD“

Също може да ви хареса…