Услуги за дребни ( декоративни ) животни

Услуги предлагани за дребни(декоративни)животни

Нашият специализиран екип, във Ветеринарна клиника „МедиВет“, предлага редица услуги и лечения, за всякакъв вид домашни и декоративни животни. Гордеем се, че разполагаме с модерно оборудване и удобна зона за възстановяване, за да гарантираме, че лечението на Вашия домашен любимец е възможно най-ефективно, но и възможно най-удобно. Нашите специалисти са изцяло отдадени на професията си и работят за опазване здравето на Вашето животинче. Ето и услугите които предлагаме:

Профилактични прегледи

Услугата включва снемане на анамнеза – получаване на данни от страна на собственика за състоянието на животното, преценка на общото състояние на животното – поведението му, наличието или липсата на апетит, състоянието на видимите лигавици(очи, венци, език). Преценя се състоянието на кожа и космена покривка, наличието на обезкосмени участъци, рани и т.н. Измерва се телесната температура, преслушва се бял дроб и сърце. При съгласие от страна на собственика се извършва изследване на кръвна проба – кръвна картина и биохимични показатели – общ профил.

Диагностика и лекуване на заболявания

Услугата включва снемане на анамнеза – получаване на данни от страна на собственика за състоянието на животното, преценка на общото състояние на животното – поведението му, наличието или липсата на апетит, състоянието на видимите лигавици(очи, венци, език). Преценя се състоянието на кожа и космена покривка, наличието на обезкосмени участъци, рани и т.н. Измерва се телесната температура, преслушва се бял дроб и сърце. При съгласие от страна на собственика се извършва изследване на кръвна проба – кръвна картина и необходимите биохимични показатели. В зависимост от резултатите от прегледа и изследванията се назначава и изпълнява съответното лечение.

Лечебни и профилактични ваксинации

Профилактичната ваксина се поставя на животното за предпазване от вирусни заболявания в началния етап от живота му. Услугата включва снемане на анамнеза от собственика, измерване на температура аускултиране на бял дроб и сърце(извършване на частичен преглед), след което се инжектира ваксината. Лечебната ваксинация се извършва, като част от лечението на някои заболявания(бактериални, гъбични), след като вече има изявени клинични признаци. Лечебната ваксинация се предхожда от поставяне на диагноза(анамнеза, преглед, изследвания и т.н).

Обезпаразитяване

Услугата включва частичен преглед на животното и даване на противопаразитен препарат.

Хирургия

Хирургията включва услуги, касаещи радикални лечения на някои заболявания:

  • отстраняване на тумори
  • кастрации
  • оперативно наместване на кости(остеосинтеза) и т.н.
Поставяне на микрочип и регистрация на животното

Поставяне на микрочип и регистрация на животното в информационната система на БАБХ. Издаване на паспорт на домашните любимци и съдействие за изготвяне на документите при пътуване извън страната.

Услугата включва инжектиране подкожно от ляво на врата на микрочип, който чрез четец показва идентификационен номер. В Информационната система на БАБХ се въвеждат данните на собственика(трите имена, адрес, ЕГН) и данните на животното(дата на раждане, пол, цвят, име, номера на чипа).

Подстригване

Услугата включва отнемане на космената покривка на животното, посредством машинка за подстригване. На злонрави и нервни животни се налага упояваща инжекция, като преди това стопанина се запознава с рисковете за здравето на животното от тази инжекция.

Почистване на зъбен камък с ултразвук или ръчно

Услугата включва: почистване на зъбен камък отложен по зъбите на животното, с ултразвуков скалер или ръчно – с кюрета. На злонрави и нервни животни се налага упояваща инжекция, като стопанина предварително е запознат с рисковете за здравето на животното от тази инжекция.

Евтаназия

Услугата включва: хуманно умъртвяване на животно. Поставя се венозен източник(абокат), през който се въвежда първоначално сънотворно средство. След като животното заспи, се въвежда препарат който спира сърцето. Смъртта настъпва мигновено и безболезнено. Тази процедура се извършва на животни, за които е ясно че въпреки провеждането на лечение крайния изход ще бъде смърт. Процедурата цели да се спести мъките на животното.

Аутопсия

Услугата включва: отваряне на коремна, гръдна, мозъчна и др. кухини, с цел установяване причината за смъртта.

Предлагаме храни и аксесоари

Консултация по телефон